“Hou van de Filipijnen!” De Filipijnen staan bekend als de parel van Azië, met een rijke, levendige cultuur en geschiedenis. Je vindt er eeuwenoude kerken, herenhuizen uit de beginjaren van de 20e eeuw, oude forten en moderne musea. Test je liefde en passie voor de Filipijnen met deze quiz over de Filipijnse geschiedenis.
Deze trivia-quiz bevat 20 makkelijke tot moeilijke vragen over de Filippijnse geschiedenis met antwoorden. Induiken!
Inhoudsopgave
- Ronde 1: eenvoudige quiz over de Filippijnse geschiedenis
- Ronde 2: Medium Quiz over de Filippijnse geschiedenis
- Ronde 3: Moeilijke quiz over de Filippijnse geschiedenis
- Key Takeaways
Meer quizzen van AhaSlides
- Geschiedenis en oorsprong van de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag 2024 (+ leuke spellen om te vieren)
- Geschiedenis Trivia-vragen | Beste 150+ om de wereldgeschiedenis te veroveren (bijgewerkt in 2024)
- AI Online Quizmaker | Maak quizzen live | 2024 onthult
- Live Word Cloud-generator | #1 Gratis Word Cluster Creator in 2024
- 14 beste tools voor brainstormen op school en op het werk in 2024
- Wat is een beoordelingsschaal? | Gratis enquêteschaalmaker
- Willekeurige teamgenerator | 2024 Random Group Maker onthult
- AhaSlides beoordelingsschaal – 2024 onthult
- Organiseer gratis live vraag- en antwoordsessies in 2024
- AhaSlides Online Poll Maker – Beste enquêtetool
- Open vragen stellen
- 12 gratis enquêtetools in 2024
- Beste AhaSlides spinnerwiel
- Ideeënbord | Gratis online brainstormtool

Leuke quizzen om uw leerlingen erbij te betrekken
Start een zinvolle discussie, krijg nuttige feedback en versterk het geheugen van leerlingen met gamified content. Meld je aan voor de gratis AhaSlides-sjabloon.
🚀 Grijp gratis quiz☁️
Ronde 1: eenvoudige quiz over de Filippijnse geschiedenis
Vraag 1: Wat is de oude naam van de Filipijnen?
A. Palawan
B. Agusan
C. Filipijnen
D. Tacloban
Antwoord: Filipijnen . Tijdens zijn expeditie in 1542 noemde de Spaanse ontdekkingsreiziger Ruy López de Villalobos de eilanden Leyte en Samar “Felipinas” naar koning Filips II van Castilië (toenmalig Prins van Asturië). Uiteindelijk zou de naam “Las Islas Filipinas” worden gebruikt voor de Spaanse bezittingen van de archipel.
Vraag 2: Wie was de eerste president van de Filipijnen?
A. Manuel L. Quezon
B. Emilio Aguinaldo
C. Ramon Magsaysay
D.Ferdinand Marcos
Antwoord: Emilio Aguinaldo . Hij vocht eerst tegen Spanje en later tegen de Verenigde Staten voor de onafhankelijkheid van de Filipijnen. Hij werd in 1899 de eerste president van de Filipijnen.

Vraag 3: Wat is de oudste universiteit van de Filipijnen?
A. Universiteit van Santo Tomas
B. Universiteit van San Carlos
C. St. Mary's College
D.Universidad de Sta. Isabel
Antwoord: Universiteit van Santo Tomas . Het is de oudste nog bestaande universiteit in Azië en werd in 1611 in Manila opgericht.
Vraag 4: In welk jaar werd de staat van beleg afgekondigd op de Filippijnen?
Een 1972
B. 1965
C. 1986
D. 2016
Antwoord: 1972. President Ferdinand E. Marcos ondertekende Proclamatie nr. 1081 op 21 september 1972, waarmee de Filipijnen onder krijgswet werden geplaatst.
Vraag 5: Hoe lang duurde de Spaanse overheersing op de Filippijnen?
A. 297 jaar
B. 310 jaar
C. 333 jaar
D. 345 jaar
Antwoord: 333 jaar . Het katholicisme heeft het leven in veel delen van de archipel die uiteindelijk de Filipijnen zouden worden, diepgaand beïnvloed, doordat Spanje daar gedurende meer dan 300 jaar, van 1565 tot 1898, zijn heerschappij uitbreidde.
Vraag 6. Francisco Dagohoy leidde de langste opstand op de Filippijnen tijdens de Spaanse tijd. Waar of niet waar?
Antwoord: Waar . Het duurde 85 jaar (1744-1829). Francisco Dagohoy kwam in opstand omdat een jezuïetenpriester weigerde zijn broer, Sagarino, een christelijke begrafenis te geven, aangezien hij in een duel was omgekomen.
Vraag 7: Noli Me Tangere was het eerste boek dat in de Filippijnen werd gepubliceerd. Waar of niet waar?
Antwoord: Onwaar . Doctrina Christiana, van Fray Juan Cobo, was het eerste boek dat in de Filipijnen werd gedrukt, in Manilla, in 1593.
Vraag 8. Franklin Roosevelt was een Amerikaanse president tijdens het 'Amerikaanse tijdperk' op de Filipijnen. Waar of niet waar?
Antwoord: Waar . Het was Roosevelt die de Filipijnen een "Commonwealth-regering" verleende.
Vraag 9: Intramuros staat ook wel bekend als de "ommuurde stad" in de Filipijnen. Waar of niet waar?
Antwoord: Waar . Het werd gebouwd door de Spanjaarden en alleen blanken (en bepaalde anderen die als blank werden beschouwd) mochten er wonen tijdens de Spaanse koloniale tijd. Het werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is herbouwd en wordt beschouwd als een van de beroemdste toeristische attracties van de Filipijnen.

Vraag 10: Rangschik de volgende namen op basis van het tijdstip waarop ze tot president van de Filipijnen werden uitgeroepen, van oudst naar laatst.
A. Ramon Magsaysay
B. Ferdinand Marcos
C. Manuel L. Quezon
D. Emilio Aguinaldo
E. Corazon Aquino
Antwoord: Emilio Aguinaldo (1899-1901) – Eerste president -> Manuel L. Quezon (1935-1944) – 2e president -> Ramon Magsaysay (1953-1957) – 7e president -> Ferdinand Marcos (1965-1989) – 10e president -> Corazon Aquino (1986-1992) – 11e president
Ronde 2: Medium Quiz over Filippijns Geschiedenis
Vraag 11: Wat is de oudste stad van de Filipijnen?
A. Manilla
B. Luzon
C. Tondo
D. Cebu
Antwoord: Cebu . Het is de oudste stad en de eerste hoofdstad van de Filipijnen, die drie eeuwen lang onder Spaans bewind stond.
Vraag 12: Aan welke Spaanse koning hebben de Filippijnen zijn naam ontleend?
A. Juan Carlos
B. Koning Filips I van Spanje
C. Koning Filips II van Spanje
D. Koning Karel II van Spanje
Antwoord: Koning Filips II van Spanje . De Filipijnen werden in 1521 door Ferdinand Magellan, een Portugese ontdekkingsreiziger in opdracht van Spanje, geclaimd en vernoemd naar koning Filips II van Spanje.
Vraag 13: Ze is een Filippijnse heldin. Nadat haar man stierf, zette ze de oorlog tegen Spanje voort en werd ze opgepakt en opgehangen.
A. Teodora Alonso
B. Leonor Rivera
C. Gregoria de Jezus
D. Gabriela Silang
Antwoord: Gabriela Silang . Zij was een Filipijnse militaire leider die vooral bekend stond om haar rol als vrouwelijke leider van de Ilocano-onafhankelijkheidsbeweging tegen Spanje.
Vraag 14: Wat wordt beschouwd als de vroegste vorm van schrijven op de Filippijnen?
A. Sanskriet
B. Baybayin
C. Tagbanwa
D. Buhid
Antwoord: Baybayin . Dit alfabet, dat vaak ten onrechte 'alibata' wordt genoemd, bestaat uit 17 letters, waarvan drie klinkers en veertien medeklinkers.
Vraag 15: Wie was de 'Grote Dissenter'?
A. José Rizal
B. Sultan Dipatuan Kudarat
C. Apolinario Mabini
D. Claro M. Recto
Antwoord: Claro M. Recto . Hij werd de Grote Dissident genoemd vanwege zijn compromisloze standpunt tegen het pro-Amerikaanse beleid van R. Magsaysay, dezelfde man die hij mede aan de macht had geholpen.
Ronde 3: Moeilijke quiz over de Filippijnse geschiedenis
Vraag 16-20: Zoek bij de gebeurtenis het jaar waarin deze plaatsvond.
| 1- Magellan ontdekte de Filippijnen | A.1899 – 1902 |
| 2- Orang Dampuans kwamen naar de Filippijnen | B. 1941-1946 |
| 3- Filippijns-Amerikaanse oorlog | C. 1521 |
| 4- Japanse bezetting | D. 1946 |
| 5- VS erkent de onafhankelijkheid van de Filipijnen | E. Tussen 900 n.Chr. en 1200 n.Chr |
Antwoord: 1 – C; 2 – E; 3 – A; 4 – C; 5 – D
Leg uit: 5 feiten over de Filipijnen:
- De Filippijnen werden in 1521 in naam van Spanje opgeëist door Ferdinand Magellan, een Portugese ontdekkingsreiziger die naar Spanje voer en de eilanden vernoemde naar koning Filips II van Spanje.
- Orang Dampuans waren matrozen uit Zuid-Annam, nu een deel van Vietnam. Ze dreven handel met mensen van Sulu, genaamd Buranuns.
- Op 17 maart 1521 kwamen Magellan en zijn bemanning voor het eerst in contact met inwoners van het eiland Homonhon, dat later onderdeel zou worden van de archipel die bekend staat als de Filippijnen.
- Japan bezette de Filippijnen ruim drie jaar, tot de overgave van Japan.
- De Verenigde Staten erkenden de Republiek der Filipijnen op 4 juli 1946 als onafhankelijke staat, toen president Harry S. Truman dit in een proclamatie deed.
Key Takeaways
💡Leer de geschiedenis van de Filipijnen gemakkelijk met AhaSlides. Als je je leerlingen wilt betrekken bij de geschiedenisles, maak dan in slechts 5 minuten een quiz over de geschiedenis van de Filipijnen met AhaSlides . Deze quiz is gebaseerd op spelelementen, waarbij leerlingen meedoen aan een gezonde competitie met een scorebord om de geschiedenis op een fascinerende manier te ontdekken. Mis de kans niet om de nieuwste AI Slide Generator-functie gratis uit te proberen!
Talloze andere quizzen
Gratis educatieve quizzen om ervoor te zorgen dat leerlingen gefocust blijven op uw les!
Ref: Funtrivia



